veg019-1.jpg

Wat is er nu leuker dan je eigen groenten en bloemen kweken?
Bijna niets en daarom ben ik in maart 2017 gestart met de Toekomst Tuin.
Vanaf februari 2015 werk ik, Leontien Ridder als vrijwilliger op Tuinderij De Groene Steen waar het idee van De Toekomst Tuin ontstond.

Tot 2016 was ik leerkracht in het (speciaal)onderwijs. Tijdens mijn werk als leerkracht (24 jaar), heb ik verschillende projecten op het gebied van natuur- en milieueducatie uitgevoerd. Ik heb de leerlingen door dit praktisch werken dichter bij de natuur gebracht.
Enkele voorbeelden zijn een afvalproject, het werken in schooltuintjes, het onderhoud van het groen rondom de school met leerlingen.
Op dit moment werk ik op Kinderboerderij de Schaapskooi van Reinaerde. Samen met de cliënten onderhoud ik de moestuin van de kinderboerderij en begeleid ik ze bij de verzorging van de dieren. Daarnaast ontwikkel ik educatief materiaal. Een van de voorbeelden is een speurtocht langs de dieren van de kinderboerderij. Ook onderhoud ik met   kinderen uit groep 2 van de naastgelegen basisschool vier tuinbakken met groenten en bloemen. Iedere week komen zij voor een natuur-/tuinles op de kinderboerderij.

© 2019 De Toekomsttuin | Universiteitsweg 1, De Bilt